Circul lor, pe banii nostrii 


Înlăturarea liberului arbitru, este scopul a tot ceea ce se face în momentul de față în România.

Din vremuri de demult apuse, toți cei care au deținut puterea(cu foarte mici excepții), au avut doar un singur scop, acela de a-și păstra funcțiile, implicit banii făcuți cu ajutorul influenței oferită de funcția deținută. 

Am să vă dau un singur exemplu, făcând referire la ziua de azi, unde am participat în calitate de ziarist, la Ședința de Consiliu a Primăriei Craiova. Și am s-o fac sub forma unei povestiri, încât fiecare dintre dumneavoastră să înțeleagă ce s-a petrecut, ca și când ați fi fost de față.

Normal și firesc, ar fi să reproduc cuvânt cu cuvânt ce s-a petrecut la ședință, exact cum ar face un ziarist tipic românesc. Din păcate, sau fericire, eu nu sunt un ziarist papagal sau robot, cu atât mai puțin, nu fac parte dintre cei care (pentru a avea like-uri), să fac pe plac celor care au fost prezenți, dacă nu merită.

Așa că o voi face în felu-mi caracteristic. 

La ora 9:55, tocmai îmi terminam cafeaua, băută în fața primăriei, în așteptarea începerii ședinței. Fără prea mult fason, întru în sediul cu pricina și (ca toți ziariștii) sunt redirectionat către etaj, unde puteam urmări ședința în desfășurare. La ora 10:05, primarul Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu, declară (circul)ședința deschisă. Pentru a înțelege cât mai bine(deși știam), întreb o colegă ce se intampla. Răspunsul ei a fost scurt și la obiect:

 Nu știu! 

Scoatem telefoanele și începem să înregistrăm… După nici un minut, opresc telefonul, îl bag în buzunar și mă întorc spre colegă și o întreb: 

Tu auzi ce se spune

Nu, imi spune colega…

Una peste alta, mă gândesc, că dacă tot sunt acolo, măcar să fac o poză. Pentru cei care nu știu, Craiova, este condusă(administrată) de PSD și PNL, sau numai de PSD, având în vedere majoritatea consilierilor, care aparțin Partidului Social Democrat. Am făcut această precizare, pentru a înțelege cum stau lucrurile la nivel de administrare, al orașului nostru. Dragilor, repeziciunea cu care se votau punctele, mă ducea cu gândul că toți votează, adică ridica mâna din instinct, unii dintre ei, le țineau ridicate ca să nu le mai coboare. Dar haideți să vă zugravesc în cateva cuvinte tot circul, pentru că din păcate, asta a fost. În partea dreaptă, avem votanții PSD,adică cei care votau orice, dacă venea de la partid. În partea stângă, erau cei de la PNL, care și ei votau, dar contra, că de, ei erau împotriva a tot ce vota PSD.ul, indiferent de propunere. Și aici aș vrea să fac o precizare...Pe toată durata ședinței, sau altfel spus, cât am stat acolo, PNL s-a opus la tot ce a propus PSD. O singură intervenție, care merită scoasă în evidență, este când unul de la PNL, a încercat să afle de ce s-a marit costul unui contract. Întrebat fiind, specialistul contractual… adică nenea ăla care trebuia sa zică de ce s-a mărit prețul, fiind singurul în măsură să dea explicațiile necesare, a început “să plimbe porcul prin  coteț, fără intenția de al prinde”, adică a scos în evidență că (citez)”Nu are rost să intrăm în detalii”, deși întrebarea inițială, a fost cât se poate de explicită :“De ce ați mărit costul contractului?”

Vă aduceți aminte de vorba unui mare om, care spunea la un moment dat că “Politica, este arta tergiversarii unui subiect, până când acesta își pierde relevanța” ? Ei, boieri dumneavoastră, același lucru s-a intamplat și aici. Adică, în cuvinte mai simple, ăla a fost întrebat, doar pentru că așa trebuia și asta a răspuns, doar pentru că așa a trebuit, în felul în care a trebuit. Și după 40 de minute de stat degeaba, fără a vedea sau înțelege vreo acțiune menită să v-o aduc la cunoștință, excepție făcând cea de mai sus, am hotărât că, în loc să pierd timpul fără folos, mai bine îl pierd cu folos, drept pentru care m-am apucat de scris, că poate după ce scriu, am să înțeleg și eu ce s-a intamplat astazi. Adică nimic. Totuși as vrea să menționez un lucru. Atâta timp cât există doar două forțe, în cazul de fata PNL și PSD, nimic din ceea ce se va face, nu va fi în interesul poporului, adică în beneficiul Craiovenilor. Și mai este o chestiune… PSD având majoritatea, tot ce va propune, va fi acceptat, indiferent de faptul că va fi pro sau contra Craiovenilor. Asta înseamnă înlăturarea Liberului Arbitru, sau pur și simplu, ignorarea lui, adică a noastră.

 De aceea am numit acest articol,

 “Circul lor, pe banii nostrii



Comments

Popular posts from this blog

Protocoalele de la Toronto(lumea fara voi)